44ste editie 21 januari - 1 februari 2015

Veelgestelde Vragen Algemeen


Wanneer vindt het volgende festival plaats?
De 44ste editie van International Film Festival Rotterdam vindt plaats van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari 2015 in Rotterdam.

Wanneer is het programma van de volgende festivaleditie in 2015 bekend?
Het programma wordt in januari 2015 onthuld op deze website. Een exacte datum wordt eind 2014 aangekondigd. Voor ander festivalnieuws, bekijk het nieuwsoverzicht, en houd Facebook en Twitter in de gaten.

Wanneer begint de online ticketverkoop?
Ook de datum en tijd waarop de ticketverkoop start, zal eind 2014 bekend worden gemaakt. Tiger Friends en Unlimited Pashouders kunnen dan al een dag eerder hun slag slaan: vanaf 24 uur voor de start van de reguliere ticketverkoop kunnen zij hun tickets aanschaffen. Natuurlijk zijn tijdens het festival ook de kassa's in de Doelen en op verschillende festivallocaties geopend. Meer info bij de Veelgestelde Vragen over Kaartverkoop.

Waar vind ik informatie over ticketverkoop en ticketprijzen?
Alle informatie over ticketverkoop, maar bijvoorbeeld ook een wegwijzer naar de festivallocaties vindt u bij Service en Info.

Wat zijn
Tiger Friends?
Tiger Friends zijn de vrienden van IFFR. Door Tiger Friend te worden gaat u een duurzame vriendschap aan met het festival. Het lidmaatschap kost €50 en geeft veel voordelen, zoals voorrang bij de online voorverkoop van filmtickets. Voor meer informatie of om een Tiger Friends-lidmaatschap aan te schaffen, ga naar filmfestivalrotterdam.com/tigerfriends.

Wat is de Unlimited Pas?
Met de Unlimited Pas kunt u onbeperkt tickets 'kopen' voor alle reguliere filmvertoningen, de slotfilm én het grote feest na afloop, al vanaf één dag voor de start van de officiële ticketverkoop. (De Unlimited Pashouder krijgt net als een Tiger Friend voorrang bij de kaartverkoop). Per vertoning kunt u één ticket aanschaffen voor €0, elk tweede ticket kunt u aanschaffen tegen het normale, CJP- of studententarief. Voor meer informatie over de Unlimited Pas gaat u naar filmfestivalrotterdam.com/unlimitedpas.

Wat is Tiger Discount?
Tiger Discount is een persoonsgebonden kortingspas waarmee u korting ontvangt op tickets voor reguliere filmvertoningen. Vanaf de start van de reguliere online ticketverkoop kunt u per vertoning één ticket aanschaffen tegen het kortingstarief en eventueel extra tickets tegen het normale, CJP- of studententarief. Meer informatie over Tiger Discount vindt u op filmfestivalrotterdam.com/tigerdiscount.

Waar vindt het festival plaats?
Het festival vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam, en in LantarenVenster op de Kop van Zuid. De centrale kassa bevindt zich in festivalhart de Doelen. Een compleet overzicht van alle locaties en routes vindt u bij Service en Info.

Hoe blijf ik op de hoogte van festivalnieuws?
Met IFFR's digitale nieuwsbrief, de Tiger Alert, blijft u het hele jaar op de hoogte van al het nieuws rond het festival. Abonneer u hier. Ook kunt u ons volgen op Twitter en Facebook. Journalist? Stuur een e-mail naar press@filmfestivalrotterdam.com om voortaan persberichten te ontvangen.

Waar en wanneer kan ik de IFFR-app downloaden?
De IFFR 2014 app voor smartphone of tablet is nog steeds te downloaden in de iTunes Store voor iOS of via Google Play voor Android. De app is een handzame online gids tijdens het festival, en bevat het complete festivalprogramma, uw favoriete films, uw festivalkalender om te delen met vrienden, het laatste festivalnieuws, een handig kaartje met alle locaties en meer. De app van het volgende festival zal tegelijk met het festivalprogramma beschikbaar zijn.

Waar vind ik het YouTube-kanaal van het festival?
Op youtube.com/iffrotterdam vindt u alle filmtrailers, evenals bijzondere shorts, speelfilms, sfeerverslagen en registraties van interviews.

Ik wil IFFR graag steunen, kan dat?
Naast de publieksinkomsten tijdens het festival, is IFFR afhankelijk van extra financiering en daarom werkt het festival samen met verschillende partners, fondsen en individuen die samen het festival tot stand laten komen. Ook u kunt het festival steunen, als organisatie of als individu. Zo is er de mogelijkheid om partner te worden of lid te worden van de Tiger Business Lounge, mecenas te worden via het Tiger Film Mecenaat of u aan te sluiten bij de vriendenclub van IFFR, Tiger Friends.

Wat is het Tiger Film Mecenaat?
Het Tiger Film Mecenaat is een fonds waar u aan kunt schenken. Het festival doet hiermee een beroep op u als geïnteresseerde cultuurminnaar, om als beschermheer van de onafhankelijke film aan te treden. Uw gift krijgt u voor een aanzienlijk deel terug van de fiscus, tot wel 52 procent. Het initiatief is dus interessant voor particulieren, maar uiteraard ook voor bedrijven en organisaties. Voor het Tiger Film Mecenaat bundelde het festival de krachten met het Prins Bernhard Cultuurfonds. Lees meer bij Tiger Film Mecenaat.

Ik ben filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?
Informatie voor filmprofessionals is te vinden op het websitegedeelte voor Professionals. Wilt u een film insturen? Lees meer bij Film Entry.

Let op: informatie op deze pagina is onder voorbehoud en kan te allen tijde gewijzigd worden.
Facebook Twitter YouTube Pinterest Instagram Google Plus